Beatrix opent beeldenroute in Amsterdam-Zuid

22-05-2015

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Beatrix opende vrijdag de beeldententoonstelling ARTZUID in het zuiden van Amsterdam. Langs de Apollolaan, de Minervalaan en de Zuidas is een 2,5 kilometer lange route uitgestippeld met sculpturen van 21 internationaal bekende hedendaagse kunstenaars.

Gastcuratoren Rudi Fuchs en Maarten Bertheux selecteerden 66 ,,opvallende en monumentale werken'' voor de openluchttentoonstelling, die de titel 'Een vertelling in beelden' heeft meegekregen. Zij kozen ervoor groepen beelden bij elkaar te zetten die ,,onderling een dialoog aangaan''. Volgens de organisatie zijn dergelijke groepen wel te vinden in een museale omgeving, maar vrijwel nooit in een stedelijke omgeving.

Er zijn werken te zien van kunstenaars als Klaas Gubbels (Nederland), Georg Baselitz (Duitsland), Tony Cragg (Verenigd Koninkrijk) en Mimmo Paladino (Italië). ARTZUID in Amsterdam vindt elke twee jaar plaats en wordt nu voor de vierde keer gehouden. De gratis toegankelijke expositie duurt tot en met 22 september.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden