Bijna twee keer zoveel kijkers voor persconferentie Rutte

door | sep 29, 07:09

De coronapersconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid trok maandag met 6 miljoen kijkers bijna twee keer zoveel mensen als de vorige. Op vrijdag 18 september stemden er 3,6 miljoen mensen af op het praatje over de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Zoals gebruikelijk volgden de meeste kijkers, 4,66 miljoen, de persconferentie van maandag op NPO 1. De overige 1,34 miljoen keken naar Rutte en De Jonge op RTL 4, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee komt de uitzending in de buurt van de conferenties over de uitbraak van het virus in maart en april, toen wekelijks zo’n 7 miljoen mensen voor de tv zaten.

De uitzending op NPO 1 was daarmee ook het best bekeken programma van de dag. Veel mensen bleven daarna ook hangen op de zender. Zo keken er ruim 2,3 miljoen mensen naar De Vooravond en stemden er ook ruim 2,9 miljoen mensen af op het NOS Journaal van 20.00 uur.

Ook op RTL 4 werden de programma’s na de persconferentie goed bekeken. Naar het half acht nieuws keken ruim 1,4 miljoen mensen.

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community