Bioscopen beleven beste Paasdagen ooit

06-04-2015

AMSTERDAM - De Nederlandse bioscopen hebben het afgelopen weekeinde een recordaantal bezoekers getrokken. De afgelopen vier dagen kochten bijna 600.000 mensen een kaartje voor een bioscoopfilm. Dat is bijna het dubbele aantal van de jaren die tot nu toe recordhouders waren, 2010 en 2013.

Dat blijkt maandag uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen. Marktleider Pathé trok ruim 217.000 bezoekers. Daarmee verpulverde Pathé zijn eigen Paas-record uit 2012, toen de keten tijdens de Paasdagen 168.000 kaartjes verkocht. Een kwart van de fans zag de film in een zogenoemde IMAX-zaal.

De best bezochte film het afgelopen weekeinde was Fast and Furious 7, het nieuwe deel in de racereeks met in de hoofdrollen Paul Walker en Vin Diesel. Bijna de helft van alle bioscoopbezoekers kocht een kaartje voor deze blockbuster. Met ruim 300.000 bezoekers had Furious 7 de op een na beste opening ooit in de Nederlandse bioscopen: alleen Bond-film Skyfall trok meer bezoekers in de eerste paar dagen.

Ook volle zalen trok de Hazes-film Bloed, zweet en tranen, die binnen vier dagen meer dan 100.000 bezoekers trok. Daarnaast deden animatiefilms Home en Shaun het Schaap en tienerfilm Divergent het goed. Eerder dit jaar verbraken de Nederlandse bioscopen ook al de records voor beste Valentijnsdag ooit en beste Goede Vrijdag ooit.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden