Bohemian Rhapsody voert alweer de Top 2000 aan

07-12-2019

HILVERSUM (ANP) - Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de zeventiende keer op de eerste plaats in de Top 2000. De nummer twee is opnieuw Hotel California van The Eagles. Billy Joel staat met Piano Man net als vorig jaar op de derde plek. Dat werd zaterdagmiddag vanuit het café in Beeld en Geluid bekendgemaakt op NPO Radio 2.

De vierde plek is voor Danny Vera met Roller Coaster. De Zeeuwse zanger is de hoogste nieuwe binnenkomer ooit. De hoogste nieuwe binnenkomer was tot nu toe Adele met Someone Like You op nummer 6 in 2011. Led Zeppelin zakt dit jaar van een vierde naar een vijfde plek.

Queen moest de eerste plaats slechts vier keer afstaan. In 2015 stond John Lennon met Imagine bovenaan de oudejaarslijst en in 2014 en 2010 voerden The Eagles de Top 2000 aan met Hotel California. In 2005 stond er voor de eerste en de laatste keer een Nederlander op 1. Toen stootte Boudewijn de Groot met Avond Bohemian Rhapsody van de troon.

Ode aan de Boer

Een andere nieuwe Nederlandse binnenkomer is Normaal met De boer dat is de keerl. Een groep boeren en tuinders had opgeroepen massaal te stemmen op het nummer, als ode aan de boer, en dat is gelukt. Het liedje staat op de negende plaats.

Luisteraars konden tot zaterdag 17.00 uur stemmen op hun favoriete platen. De volledige lijst wordt op 20 december onthuld en is traditiegetrouw tussen kerst en oud en nieuw in zijn geheel te horen op NPO Radio 2. Jan-Willem Roodbeen mag op Eerste Kerstdag aftrappen om 08.00 uur met de nummer 2000.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN