‘Brits koningshuis had zorgen om huidskleur zoontje prins Harry en Meghan Markle’

In een openhartig interview met Oprah Winfrey hebben Meghan Markle en prins Harry onder andere verteld over de zorgen die er werden geuit binnen het Britse koningshuis over hoe donker de huidskleur van hun zoontje Archie zou worden. Wie deze uitspraken had gedaan, wilde prins Harry niet vertellen, wel bevestigde hij dat de uitspraken zijn gedaan en dat hij het erg ongemakkelijk vond dat dit werd gezegd.

Daarnaast zou de nu eenjarige zoon van het stel geen titel ontvangen na zijn geboorte, iets wat ze zelf al niet wilden, maar de kans werd hun dus ook ontnomen.
“Terwijl ik zwanger was vertelden ze dat ze de regels wilden aanpassen,” vertelde Markle. “Ik vind dat het niet hun recht is zijn titel af te pakken. Maar ze wilden niet dat mijn kind een prins of prinses zou worden. Hij zou ook geen beveiliging ontvangen, begrepen wij in de laatste maanden van mijn zwangerschap.”

“Het is niet dat we wilden dat hij een prins werd, maar als het afnemen van zijn titel zou betekenen dat ze niet voor hem wilden zorgen, is dat een ander verhaal. We willen dat onze zoon veilig is”, aldus de hertogin van Sussex, die later vertelde dat ze zichzelf ook nooit beschermd heeft gevoeld door Buckingham Palace. “En dat niet alleen, het werd duidelijk dat naarmate de situatie verslechterde, ze bereid waren te liegen over mij om andere leden te beschermen.”

Door het hele leven binnen het Britse koningshuis en de negatieve manier waarop de media over haar schreven kampte Meghan met suïcidale gedachten tijdens haar zwangerschap. “Ik zag gewoon geen andere oplossing. Ik zat midden in de nacht rechtop en dacht: ik snap niet hoe dit allemaal gedraaid wordt. Ik besefte: dit gebeurt omdat ik leef.””Ik schaamde me heel erg, ook om het aan Harry te vertellen, door alles wat hij al heeft meegemaakt. Maar ik wist ook dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. Ik wilde niet meer leven. En dat was een hele heldere en doodenge gedachte”, aldus Markle. Ze heft uiteindelijk wel hulp hierbij gevraagd, maar hierbij geen hulp gekregen omdat dat volgens de Britse familie niet goed voor haar reputatie zou zijn.

Nadat Meghan het grootste deel van het interview zelf had gegeven, vertelde Harry later ook nog over zijn ervaringen. Hij vertelde dat hij weinig contact met zijn familie heeft momenteel. Het slechte contact met zijn vader prins Charles valt hem zwaar. Daarnaast vertelde bij date r tussen hem en zijn broer William momenteel ook veel ruimte zit en ze ieder nu hun eigen pad nemen. Hij gaf aan te hopen dat dat met de tijd beter wordt.

Bron: interview Oprah; Foto: wiki Meghan Markle

Recente berichten

Ajax boekt met 9-0 monsterzege op Cambuur

Vanavond nam Ajax het thuis in de Eredivisie op tegen SC Cambuur in de Johan… Lees verder

september 18, 2021

Van Gerwen simpel door naar halve finale Nordic darts

Michael van Gerwen heeft eigenlijk zonder al te veel moeite de halve finales van de… Lees verder

september 18, 2021

Johan Derksen tekent voor 2 jaar bij met dagelijkse talkshow

De geruchten waren er al eerder omtrent Johan Derkse,n nadat hij aangaf wel graag door… Lees verder

september 18, 2021

FNV Zorg & Welzijnsbarometer: Zorgsector loopt hard leeg

38% van de medewerkers in zorg & welzijn heeft het afgelopen anderhalf jaar collega’s zien… Lees verder

september 18, 2021

Politie stuurt e-mail in onderzoek naar digitale oplichting

Utrecht - Vrijdag 17 september verstuurde de politie naar 20.000 mailadressen een bericht. Hierin werd… Lees verder

september 17, 2021

Ook minister van Defensie Bijleveld dient ontslag in

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Defensie, Ank Bijleveld, heeft vandaag… Lees verder

september 17, 2021