De Hortus Botanicus in Haren wordt in de zomer een beeldenpark

door | mei 2, 16:05 | Kunst en Cultuur

Haren – Van 23 mei tot en met 20 september verandert Hortus Haren in een beeldenpark. Zeven kunstenaars uit Noord Nederland en Noord Duitsland (de Eems-Dollard Regio) gaan de tuinen vullen met hun prachtige abstracte en figuratieve werken gemaakt van uiteenlopende materialen als hout, ijzer, staal, brons en natuursteen.

De Hortus biedt de kunstenaars de mogelijkheid om hun grote werk te exposeren, waar vaak maar weinig gelegenheid voor is.

Voor de tentoonstelling in 2015 zijn organisatoren Tom van Weerden en Henk Vos de grens overgestoken. Ze hebben drie kunstenaars uit Noord Duitsland benaderd om met vier Groningse collega-beeldhouwers hun werk te tonen. Dit leidt tot zeven solotentoonstellingen op het 20 hectare grote terrein.

De Hortus, vooral bekend bij het publiek om zijn grote variatie aan tuinen en bijzondere plantensoorten, wil zich de komende jaren meer gaan profileren op het gebied van cultuur. Natuur en cultuur gaan in dit geval goed samen: de beelden komen prachtig tot hun recht in de verschillende tuinen.

De Hortus organiseert sinds 2011 jaarlijks een beeldenexpositie. De eerste jaren werd alleen werk van kunstenaars uit de noordelijke provincies tentoongesteld. Aan de expositie ‘Vleugels verbeeld’ in 2014 namen kunstenaars uit heel Nederland deel.

Bron: presscenter.nl