Een weeffout in onze sterren wint Storytel Luisterboek Award

19-05-2015

Het luisterboek Een weeffout in onze sterren van John Green (Rubinstein/Lemniscaat) en voorgelezen door Beatrice van der Poel, heeft de Storytel Luisterboek Award, de prijs voor het best voorgelezen luisterboek, gewonnen.Dit werd vanavond in het NPO Radio 1 programma Kunststof (NTR) bekendgemaakt. Het boek beschrijft de grote thema’s in de wereldliteratuur: liefde, dood, vriendschap en liefde voor de literatuur zelf en werd bekroond met vele literatuurprijzen in binnen- en buitenland. Beatrice van der Poel zingt en schrijft haar eigen liedjes. De jury over Een weeffout in onze sterren: ‘Prachtig voorgelezen, met een hele mooie kleine afstand tot het boek. Ze leest de keiharde passages over kanker en doodgaan net zo onbewogen voor als hoofdpersoon Hazel ze schijnbaar ondergaat. Elk woord komt aan, soms als een mokerslag, soms als een aai over je wang.’ Vandaag start de Week van het Luisterboek en duurt tot en met zondag 24 mei. Het Luistergeschenk Zo, Louis is geschreven én voorgelezen door Hugo Borst en wordt vanaf vandaag door de boekwinkels en de openbare bibliotheken gratis, als stream of als download, aan al haar bezoekers aangeboden.

Overige genomineerden
De overige genomineerde luisterboeken waren Van het westelijk front geen nieuws (Erven J. Bijleveld), geschreven door Erich Maria Remarque en gelezen door Jan Meng, het door Adriaan van Dis geschreven en gelezen Ik kom terug(Atlas Contact), Schaduwkind Suite (Rubinstein), geschreven door P.F. Thomése (i.s.m. Corrie van Binsbergen, Albert van Veenendaal & VU Strijkensemble) en gelezen door P.F. Thomése en Het leven van Pi (Prometheus) geschreven door Yann Martel en gelezen door Kees Hulst. Alle luisterboekedities zijn uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein. In 2014 won Echt gebeurd van Paulien Cornelisse en Micha Wertheim de prijs.

De Luisterboek Award wordt dit jaar voor de tweede keer gesponsord door Storytel: ‘s werelds eerste streaming dienst voor luisterboeken en is vanaf dit jaar geen publieksprijs meer maar een juryprijs. De jury bestond uit Vivienne van den Assem, Vivianne Bendermacher, juryvoorzitter Vincent Bijlo, Job Cohen en Milouska Meulens.

Bron: CPNB