Faith No More en Muse trappen Pinkpop af

12-06-2015

LANDGRAAF (ANP) - Drie dagen lang kunnen de tienduizenden Pinkpopbezoekers zich vanaf vrijdag weer onderdompelen in muziek. Het driedaagse popfestival in het Limburgse Landgraaf begint de eerste dag met optredens van onder anderen Faith No More, Gavin James, George Ezra, Elbow en als afsluiter Muse. Het belooft een tropische eerste dag te worden.

Jick Munro & The Amazing Laserbeams mogen het evenement om 15.30 uur openen. De rest van het weekend staan er optredens gepland van artiesten als Robbie Williams, Anouk, Dotan, Kensington, Avicii, Foo Fighters, Counting Crows, Kovacs en De Jeugd van Tegenwoordig. Vorige maand werd bekend dat Placebo op zondag de plaats inneemt van Sam Smith, die een operatie aan zijn stembanden heeft ondergaan.

Pinkpopbaas Jan Smeets maakte zich donderdag nog niet al te druk over eventuele voorspelde onweersbuien. Voor het eerst is er dit jaar een zogeheten 'Pinkpop Control Center' waar de hulpdiensten en de organisatie samen zitten. ,,Dat is uniek'', zei Smeets.

De 46e editie van Pinkpop vindt voor de vierde keer niet zoals gebruikelijk in het pinksterweekend plaats. Dat viel dit jaar te vroeg in het seizoen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden