'Fast and Furious 8 gaat naar New York'

03-04-2015

LOS ANGELES - Het achtste deel van de Fast & Furious-reeks gaat zich in New York afspelen. Dat heeft acteur Vin Diesel donderdag verklapt tijdens een bezoek aan het programma van Jimmy Kimmel. Diesel zat in de show om het zevende deel te promoten, dat dit weekend in de hele wereld in première gaat.

Ook bevestigde Diesel dat Kurt Russell, die in het zevende deel een mysterieuze overheidsagent speelt, terugkeert. In het zevende deel, dat vanaf gisteren al in Nederland te zien is, worden de racers uit de serie bedreigd door de broer van de grote schurk uit het vorige deel (Jason Statham). In de film is een waardig afscheid gevonden voor Brian O'Connor, het personage dat Walker in zes van de zeven delen vertolkte.

Walker overleed in december 2013 op 40-jarige leeftijd door een auto-ongeluk. De film zou oorspronkelijk in de zomer van 2014 uitkomen, maar na het wegvallen van de hoofdrolspeler moest het script worden herschreven. Voor de noodzakelijk opnames die nog ontbraken, gebruikten de makers zijn twee broers als 'body doubles'. Ook werd er oud, ongebruikt materiaal uit eerdere delen gebruikt.

Recensenten zijn erg enthousiast over het zevende deel. De serie heeft wereldwijd tot nu toe 2,3 miljard dollar opgeleverd.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden