Finalisten Expeditie Robinson bekend

08-12-2019

Hugo Kennis, Eva Cleven en Shary-An Nivillac zijn de finalisten van het twintigste seizoen van Expeditie Robinson. In de een na laatste aflevering vielen zondag Eva Koreman en Mariana Verkerk af.

Hugo wist zich aan het begin van de aflevering als eerste te kwalificeren. De tv-kok verbleef al ruim twee weken op finalisteneiland en won daar de laatste battle van Eva Cleven. Zij wist later alsnog door te dringen tot de finale door de tweede battle te winnen van de overgebleven kandidaten. In de laatste proef wist Shary-An het laatste ticket te veroveren. Zij wist knap terug te keren na een enorme achterstand op Eva Koreman en Mariana.

Sommige volgers van het RTL-programma wisten eerder zondag de uitslag al omdat de zender in de fout was gegaan met een promofilmpje. Er werd een spotje getoond dat eigenlijk pas in aanloop naar de finale online moest gaan. RTL bood daarvoor zijn excuses aan.

Succes

De finale van Expeditie Robinson, dat al drie keer genomineerd werd voor de Gouden Televizier-Ring, wordt volgende week zondag live uitgezonden vanuit De Werkspoorkathedraal in Utrecht. De ontknoping is ook te volgen in een groot aantal Pathé-bioscopen door het hele land.

In het programma Expeditie Robinson strijden twintig BN'ers om de 'Robinsontitel'. Zij moeten meer dan een maand zien te overleven op een onbewoond eiland. Het huidige seizoen is het meest succesvolle dankzij de verhuizing van RTL 5 naar RTL 4. De zender gaf het programma ook nog eens een prominente plek op de zondagavond. Wekelijks volgen meer dan 1,5 miljoen mensen de ontwikkelingen.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN