Geschokte reacties op overlijden schrijfster Naima El Bezaz

door | aug 9, 08:08

UTRECHT (ANP) – “Je was een ontzettend lief en geestig mens, en altijd verrassend. Ik ga je vreselijk missen.” Dat schrijft Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, in een reactie op het overlijden van de schrijfster Naima El Bezaz. Haar uitgever Oscar van Gelderen schrijft op Twitter: “So long, lieve, grappige, dappere Naima el Bezaz. #shinebrightlikeadiamond”.

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, laat weten: “Diep ontdaan over de dood van Naima El Bezaz en diep bedroefd om het gemis van zo’n geestige en originele vrouw en auteur leef ik mee met het mooie gezin dat zij nalaat.”

El Bezaz debuteerde in 1995 met de roman De weg naar het noorden. Het boek Vinexvrouwen uit 2010 betekende haar doorbraak bij een groot publiek. Haar laatste boek was In dienst van de duivel uit 2013. Ze schreef in haar boeken onder meer over haar depressie. El Bezaz zou zelf een einde aan haar leven hebben gemaakt, aldus de NOS.

Schrijver Abdelkader Benali, die haar overlijden zaterdag naar buiten bracht, omschreef haar als “intelligent en gevat”.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community