'Homeland 5 wordt in Duitsland gedraaid'

28-04-2015

LONDEN - Het hele vijfde seizoen van hitserie Homeland wordt in Duitsland gedraaid. Dat meldt The Guardian dinsdag. Het is voor het eerst dat een Amerikaanse serie in zijn geheel in Duitsland wordt opgenomen.

De serie speelt zich hier af omdat hoofdpersoon Carrie Mathison (Claire Danes) nu voor een Duits beveiligingsbedrijf werkt. Het vijfde seizoen begint twee jaar na het einde van de vierde reeks. De focus van het verhaal ligt overigens wel weer op het Midden-Oosten, zelfs nu Mathison niet meer voor de CIA werkt zoals in de vorige series. De makers hebben ook laten doorschemeren dat de recente crisis in Oekraïne een rol in het verhaal speelt.

De opnames beginnen in juni, de serie is vanaf september weer op Showtime te zien. Partijen in zowel Amsterdam als Den Haag riepen eerder dit jaar dat Homeland wellicht een aantal scenes in Nederland op kon nemen. Amsterdam zocht zelfs actief contact met de producenten van de serie. Maar dit heeft dus uiteindelijk niet tot het gewenste resultaat geleid.

Een probleem waar internationale producenten in Nederland tegen aan kunnen lopen, is dat de zogenoemde 'incentive'-regeling van het Filmfonds, die het financieel aantrekkelijk maakt om in Nederland te draaien, nog niet geldt voor televisieseries.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden