Johan Derksen tekent voor 2 jaar bij met dagelijkse talkshow

De geruchten waren er al eerder omtrent Johan Derkse,n nadat hij aangaf wel graag door te gaan maar dan als echte talkshow in plaats van een voetbal-talkshow. Maar nu lijkt de kogel door de kerk en heeft de 72-jarige Derksen een nieuw 2-jarig contract getekend bij Talpa, volgens het Algemeen Dagblad.

Samen met Wilfred Genee en Renee van der Gijp gaat hij een dagelijkse talkshow doen, die te zien zal zijn van half tien tot half elf ’s avonds. John de Mol legde naar verluidt een bom onder de toekomst van de mannen van Veronica Inside. “Jullie gaan met zijn drieën dit dagelijkse programma doen of de stekker gaat eruit”, zo was de boodschap van de mediatycoon volgens het dagblad.

Afgelopen zomer hadden Derksen, Genee en Van der Gijp een onverwacht grote hit te pakken met het programma De Oranjezomer. Het beviel Derksen destijds dat hij de vrijheid had om over willekeurig welk onderwerp zijn mening te geven. Een jaar geleden leidde de weigering van Genee en Van der Gijp om dagelijks te gaan nog tot een ruzie, omdat Derksen daar wél oren naar had.

Nu was alleen Genee degene die overstag moest gaan, omdat Derksen en Van der Gijp snel akkoord waren.
Derksen liet vrijdagmiddag telefonisch aan De Telegraaf weten dat het goede nieuws hem nog niet bereikt had. “Maar ik ben ook niet degene die nog overtuigd moest worden. Ik zal het vanavond wel horen, dan”, doelde hij op vrijdagavond.

Derksen wilde een jaar geleden al stoppen met Veronica Inside, maar werd hoogstpersoonlijk teruggefloten door De Mol, die hem aan zijn contract hield. Om niet als een geldwolf over te komen, leverde Derksen de helft van zijn salaris in: drie ton ging deels naar een hondenpension in Almere en naar de stichting van Casper van Eijk voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

“Toen er vorig jaar niet meer gevoetbald kon worden vanwege corona, hebben wij de uren op tv gewoon volgeluld over de actualiteit van de dag. De directie van Talpa zag dat als een kans en wilde dagelijkse een show, na de Meilandjes. Ik zag dat zitten”, gaf Derksen in mei aan rondom zijn besluit om volgend jaar zomer te stoppen. “Ik ben wel een beetje klaar met dat geouwehoer over Messi en Maradona. Alles wat gebeurt, is voorspelbaar. Maar René vond vijf avonden te veel en Wilfred vond plotseling dat radioshowtje zo leuk. Ik vind het weerzinwekkend wat ze daar doen. Met ongelooflijke kutmuziek, Boulevard-achtige onderwerpjes en twee volwassen mensen die twee uur lang om Wilfred zitten te lachen.
Maar goed, dat is zijn keus. Maar dan wordt het voor mij tijd om te stoppen. Ik heb geen zin meer om door te kabbelen”, benadrukte Derksen, die nu met een dagelijkse talkshow alsnog zijn zin krijgt.

Door Wouter Bakker; foto: wiki license

Recente berichten

FNV presenteert plan voor lokale armoedebestrijding

De FNV presenteert vandaag, op Wereldarmoededag, een plan om armoede ook in het gemeentelijk beleid… Lees verder

oktober 17, 2021

Van Gerwen naar halve finales EK na winst op Price

Michael van Gerwen heeft de halve finales van het EK Darts bereikt door op knappe… Lees verder

oktober 17, 2021

Waarschuwingsschot bij vechtpartij bij tankstation

Arnhem - Agenten kregen rond 3 uur een melding dat er gevochten zou worden bij… Lees verder

oktober 17, 2021

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Amsterdam – 44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk… Lees verder

oktober 17, 2021

Ajax wint van Heerenveen en profiteert van puntenverlies Feyenoord

Het puntenverlies van Feyenoord heeft Ajax geen windeieren gelegd. De Amsterdammers wisten zich namelijk na… Lees verder

oktober 16, 2021

Mogelijk verkeerde man veroordeeld voor liquidatie Brunssum

Justitie heropent het onderzoek naar de moord op Sven Prins in Brunssum, omdat een van… Lees verder

oktober 16, 2021