Johan Nijenhuis maakt romantische komedie

05-04-2015

HILVERSUM - Regisseur Johan Nijenhuis komt met een nieuwe romantische komedie. Nijenhuis is momenteel druk bezig met de casting voor de film, die als titel Rokjesdag heeft gekregen. De opnames starten in mei 2015, zo maakte distributeur Entertainment One zondag bekend.

De eerste opnames staan gepland voor de eerste echte lentedag in het Vondelpark en Museumplein te Amsterdam. Er worden dan sfeerbeelden geschoten met een verborgen camera. “Het is werkelijk een feestje om met Rokjesdag aan de slag te gaan”, stelt Nijenhuis. “Het is de dag waarop zelfs Nederlanders durven te flirten en een dag met een zwoele sfeer die ‘s avonds nog lang in de stad blijft hangen.”

Rokjesdag vertelt over diverse singles die op de eerste mooie lentedag samenkomen tijdens een kookworkshop in Amsterdam. De film telt vijf verschillende liefdeslijnen waarvan er vier op 'rokjesdag' tot een hoogtepunt komen. Het scenario is geschreven door Eveline Hagenbeek, die hiermee haar speelfilmdebuut maakt.

Op dit moment is de regisseur bezig met de casting. “Ik kan er nog niets over zeggen omdat sommige actrices nog een tegenspeler uit mogen kiezen”, legt Nijenhuis uit. “Net als in het echte leven hebben de mannen daar weinig over te zeggen en maken de vrouwen de keuzes." De regisseur was eerder verantwoordelijk voor kaskrakers als Costa, Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft. Rokjesdag wordt voorjaar 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden