'Kloof tussen media en maatschappij'

12-05-2019

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan de helft (63 procent) van de Nederlanders vindt dat er een kloof is tussen de media en de maatschappij. Dat blijkt uit een onderzoek dat door het bureau Panel Inzicht is uitgevoerd in opdracht van de nieuwssite NU.nl, wegens het twintig jarig bestaan.

Van de duizend deelnemers aan het onderzoek antwoordde 42 procent met 'ja, een beetje' op de vraag of er een kloof bestaat tussen media en maatschappij. 21 procent antwoordde met een volmondig ja.

Een derde deel van de respondenten (37 procent) vindt dat de media weinig aandacht schenken aan problemen die in de maatschappij leven. Een meerderheid van de mensen (53 procent) wil dat de media de maatschappij meer betrekt bij het nieuws.

Televisie meest gebruikt

Van de deelnemers vindt 68 tot 69 procent het nieuws dat wordt gebracht door gevestigde mediabronnen als kranten, radio en televisie betrouwbaar. Televisie wordt het meest gebruikt als nieuwsbron (75 procent).

Van de ondervraagden vindt 56 procent de sociale media geen geloofwaardige nieuwsbron. 21 procent zegt wel op sociale media te vertrouwen als nieuwsbron.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN