Musical van De tweeling van Tessa de Loo

19-03-2015

AMSTERDAM (ANP) - Het beroemde boek De tweeling van Tessa de Loo is vanaf oktober in de theaters als musical te zien. Ilse DeLange en JB Meijers, die samen optreden als The Common Linnets, schreven de muziek voor de nieuwe voorstelling. Samen met Daniël Lohues schreven ze ook de Nederlandse liedteksten.

De musical wordt op de planken gebracht door Stichting Theateralliantie, opgericht door Joop en Janine van den Ende. Zij brengen De tweeling omdat het zeventig jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Het boek gaat over de zussen Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar worden gescheiden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien de meisjes respectievelijk op in Nederland en Duitsland. Anna trouwt met een SS-officier, Lotte's verloofde wordt vermoord in Auschwitz.

De musical gaat niet over helden, over spectaculaire verzetsstrijders, beroemde slachtoffers of extreme gebeurtenissen, zegt de Theateralliantie. ,,Het is een persoonlijk verhaal over hoe moeilijk het is om het juiste te doen.'' De roman Van Tessa de Loo uit 1993 werd eerder verfilmd.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden