Nieuw seizoen Broadchurch bij RTL 4

10-05-2015

Vanaf zondagavond 31 mei 2015 start bij RTL 4 een nieuw seizoen van de succesvolle misdaadserie Broadchurch. Dit is het tweede seizoen van de misdaadserie. Het eerste seizoen was ook al te zien bij RTL 4. In januari 2014 zond de commerciële zender het eerste seizoen uit.

Broadchurch is een misdaadserie die zich afspeelt in een klein dorp aan de kust in Zuid-Engeland: Broadchurch. Het verhaal begint wanneer de 11-jarige Danny Latimer dood wordt gevonden op het strand. Meteen na de vondst is het rustige dorp in rep en roer.

Verdachten zijn er genoeg, maar een motief ontbreekt iedere keer. Bij veel inwoners worden spullen gevonden die wijzen naar Danny. Voor inspecteurs Alec Handy (David Tennant) en Ellie Miller (Olivia Colman) is het dan ook een moeilijke zaak. 

Iedereen lijkt een eigen geheim met zich mee te dragen. Ook de familie van Danny heeft geheimen voor elkaar. Op het moment van de moord heeft de vader van Danny een affaire. Zelfs de moeder van Danny verdenkt haar man van de moord op haar zoon.

Ondertussen is inspecteur Handy niet alleen druk met het moordonderzoek, ook heeft hij een probleem met zijn gezondheid. Ook haalt zijn verleden hem in, hij heeft een moeizame band met zijn dochter. Het spoor naar de dader(s) lijkt elke keer op een dood spoor te eindigen.

Maar dan komt er schot in de zaak. Handy vindt langzaam maar zeker aanwijzingen naar wie er achter de moord zit. Niet alleen voor de familie is het uiteindelijk een grote shock, ook voor Colman komt de ontknoping totaal onverwacht. De aanhouding van de dader liet een spoor van verdriet achter in het kleine dorp.

Na de ontknoping leek alles rustig verder te gaan. Danny’s moeder bleek in verwachting, maar had hier grote moeite mee. De rust is nog niet geheel teruggekeerd, maar langzaam maar zeker lijkt iedereen zijn eigen draai weer te vinden. Daarmee eindigt het eerste seizoen, maar toch bleven er vragen onbeantwoord.

Nu gaat het verhaal verder in seizoen twee. Er blijken toch nog meer geheimen in dit dorp te zijn. Welke zaken zullen de inspecteurs dit keer moeten onderzoeken? Deze succesvolle misdaadserie krijgt eindelijk een vervolg. Het eerste seizoen bleek al goed aan te slaan bij RTL 4.

Voor iedereen die het eerste seizoen gemist heeft, geen nood. Vanaf maandag 25 mei 2015 zendt RTL 8 iedere dag om 20.30 uur het eerste seizoen uit. Op die manier kan iedereen op zondag 31 mei zo verder kijken naar het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van Broadchurch is vanaf zondag 31 mei 2015 om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL