Ontdek kastelen en buitenplaatsen op de Dag van het Kasteel op 25 mei

25-05-2015

Bezoek op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei een van de meer dan 70 kastelen, buitenplaatsen kasteelruïnes of tuinen die hun deuren openen tijdens de NKS Dag van het Kasteel.  

Activiteiten voor jong en oud 
Op Tweede Pinksterdag valt er voor jong en oud weer veel te beleven bij de deelnemende kastelen en buitenplaatsen. Laat u meenemen op een interessante rondleiding; ontmoet ridders en hofdames of doe mee aan een speurtocht; bezoek een mooie tentoonstelling, een valkenshow, een middeleeuwse markt of een leuke theatervoorstelling. De Dag van het Kasteel is verder een unieke mogelijkheid om op plekken te komen die normaal niet opengesteld zijn.
Het thema dit jaar is Kastelen en Buitenplaatsen. In de middeleeuwen ontstonden kastelen als plekken waar veilig gewoond kon worden. Ook functioneerden ze bij uitstek als plaatsen waar recht werd gesproken, feesten gehouden en hoge gasten ontvangen. Toen ze hun verdedigende functie verloren, werden de imposante kastelen verbouwd tot aangename buitenhuizen, omgeven door mooie parken en tuinen. Daar kon aangenaam gewandeld worden, gejaagd en feestgevierd. Regelmatig werden vrienden en kennissen uitgenodigd om te genieten van muziek en toneel. Ook u bent uitgenodigd om hiervan te komen genieten op 25 mei.

Bron: kastelen.nl