Ook mbo'er krijgt korting op kunst en cultuur

02-03-2015

AMSTERDAM (ANP) - In navolging van leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen ook mbo'ers voortaan een pasje waarmee ze korting op kaartjes voor culturele instellingen of evenementen krijgen. Vanaf volgend schooljaar wordt daarvoor de 'MBO Card' in het leven geroepen.

Dat maakte minister Jet Bussemaker van Cultuur maandag bekend in het Rijksmuseum in Amsterdam. Ze stelt hiervoor de komende vier jaar 1 miljoen euro per jaar beschikbaar.

De MBO Card is voor mbo'ers gratis en werkt volgens hetzelfde principe als het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP). Op vertoon van de kaart krijgen de houders korting, die per instelling of evenement varieert.

Paplepel

Bussemaker hoopt dat de kortingspas studenten op een beroepsopleiding stimuleert om in hun vrije tijd meer aan culturele activiteiten deel te nemen. ,,Juist onze vakmensen van morgen moeten naast goede vakkennis ook vernieuwend en creatief kunnen zijn, zeker in een tijd van technologische veranderingen. Niet iedereen krijgt dat met de paplepel ingegoten.''

Tegelijk met dit initiatief zijn verschillende musea en culturele instellingen bezig met speciale programma's die mbo'ers zullen aanspreken.

De MBO Card is ontwikkeld door jongerenorganisatie CJP.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden