P.F. Thomése sluipt top tien binnen

06-05-2015

AMSTERDAM - P.F. Thomése is de Boeken Top 10 binnengeslopen met zijn nieuwe boek De onderwaterzwemmer. De roman is een spannend en aangrijpend boek over verlies, gemis en schuld daarover. De schrijver is onder anderen bekend van Schaduwkind en het absurdistische J. Kessels: The Novel.

Journalist Joris Luyendijk blijft nummer één in de bestsellerlijst. Zijn boek over de financiële wereld, Dit kan niet waar zijn kwam vorige week terug op de eerste stek en consolideert deze positie. Twee jaar lang heeft hij zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is.

Een verrassing in de boekenlijst is Het achterhuis van Anne Frank. Ze hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. In 1947 verscheen Het achterhuis en het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht.

Boeken Top 10 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel.

1. (1) Joris Luyendijk - Dit kan niet waar zijn

2. (3) Esther Verhoef - Lieve mama

3. (2) Nicci French - Denken aan vrijdag

4. (4) Jussi Adler-Olsen - De grenzeloze

5. (-) P.F. Thomése - De onderwaterzwemmer

6. (-) Zia Haider Rahman - In het licht van wat wij weten

7. (5) Jaap Toorenaar - Mijn moeder zei altijd

8. (-) Anne Frank - Het achterhuis

9. (7) Annegreet van Bergen - Gouden jaren

10.(8) Griet op de Beeck - Kom hier dat ik u kus

Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl; Foto: (c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden