Pinkpop verwelkomt Robbie Williams en Anouk

13-06-2015

LANDGRAAF (ANP) - De bezoekers van Pinkpop worden zaterdag wakker geschud door optredens van The Last Internationale en Gaz Coombes. Zij trappen de tweede dag van het driedaagse popfestival in het Limburgse Landgraaf om 14.00 uur af.

De rest van de dag staat het programma bol met acts van zowel Nederlandse als internationale bodem. Zo treden Kensington, Anouk, Dotan en Joost van Bellen op, maar ook The Script, Avicii, Eagles of Death Metal en de grote afsluiter van de zaterdag: Robbie Williams. Het is voor Anouk de zesde keer dat ze op het festival staat, een record.

Pinkpop betekent eigenlijk Pop met Pinksteren en vindt dan ook normaal gesproken in dat weekend plaats. De organisatie wijkt hier nu voor de vierde keer af, omdat het pinksterweekend te vroeg in het seizoen viel.

Het festival vindt voor de 46e keer plaats. Zondag kan het publiek nog rekenen op optredens van onder anderen Pharrell Williams, De Jeugd van Tegenwoordig, Placebo, Kovacs en Counting Crows. Foo Fighters sluit het evenement zondagavond af op het hoofdpodium.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden