Radio- en tv-zenders doen vrijdag verslag van actiedag Nepal

29-04-2015

Aankomende vrijdag vind de nationale actiedag van Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal plaats. De actiedag is de kick-off van de actieweek ‘Nederland helpt Nepal’. Een week later zullen de Samenwerkende Hulporganisaties de eindstand bekendmaken.

Vrijdag zetten de NPO, RTL, SBS en regionale zenders zich in voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het doel van de actieweek is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers in Nepal via Giro555.

NPO Radio 2 zend aankomende vrijdag de hele dag live uit vanuit De Hallen in Amsterdam. In De Hallen in Amsterdam wordt het 555-Café ingericht waarin de hele dag bekende Nederlanders zullen aanschuiven om te praten in de uitzending van NPO Radio 2.

Mensen kunnen in het 555-Café langkomen om te praten met hulpverleners en om inspiratie op te doen voor eigen acties voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Ook kunnen mensen giften en cheques naar het 555-Café brengen.

“De nood in Nepal is heel hoog. Er is nú geld nodig. Daarom is het geweldig dat de omroepen en zenders zo met ons in actie willen komen”, laat Gijs de Vries, actievoorzitter van Giro555, weten. Aan het einde van de nationale actiedag voor Nepal maakt Giro 555 een tussenstand bekend van het opgehaalde bedrag voor de slachtoffers van de aardbeving.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)