Roermond: Passion kan niet doorgaan

24-03-2020

De gemeente Roermond heeft dinsdag bekendgemaakt dat het paasspektakel The Passion definitief niet doorgaat. Door de nieuwe maatregelen die maandag door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat het evenement dat 9 april zou worden gehouden in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden, aldus de gemeente.

Eerder was al besloten dat er vanwege de coronacrisis geen publiek bij deze editie van The Passion zou zijn. De omroepen EO en KRO-NCRV en de gemeente Roermond zochten nog mogelijkheden om het evenement zonder publiek door te laten gaan, maar dat overleg is nu gestopt. Bij het evenement werden aanvankelijk 20.000 bezoekers verwacht.

Rianne Donders, burgemeester van Roermond, vindt het jammer dat The Passion niet doorgaat. "Maar de wereld is door de coronacrisis volledig op z’n kop gezet. Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, dit is het enige dat verstandig is."

Duitse versie

Jacco Doornbos van producent Mediawater had ook plannen om een Duitse versie van The Passion te maken in Essen in Duitsland, maar ook daar is het evenement van de baan. De producent is met de omroepen KRO-NCRV en de EO in overleg over een gepaste invulling van de zendtijd. "Het is heel verdrietig. We zijn met de omroepen bezig om het tijdslot een andere invulling te geven. Er wordt iets moois uitgezonden, maar niet in de vorm van de Passion zoals we die kennen", zegt Doornbos. Dit wordt bevestigd door de eindredacteur: "De omroepen EO, KRO-NCRV en producent Mediawater beraden zich op een actueel alternatief plan voor een tv-uitzending op 9 april, NPO 1."

The Passion wordt in Nederland sinds 2011 op Witte Donderdag gehouden, telkens in een andere stad. De komende editie op het Munsterplein in Roermond zou de tiende editie worden met zowel nieuwe als bestaande liedjes uit eerdere jaren. Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis zouden de rollen van Jezus en Maria spelen. Soy Kroon en Jan Kooijman zouden te zien zijn als de discipelen Judas en Petrus.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN