Ruim 1,4 miljoen kijkers voor race van Max Verstappen

04-11-2019

Ruim 1,4 miljoen Nederlandse tv-kijkers zagen zondagavond hoe Lewis Hamilton voor de zesde keer in zijn carrière wereldkampioen Formule 1 werd en Max Verstappen als derde eindigde in de Grand Prix van Amerika. Daarmee prijkt de sportuitzending van Ziggo Sport op de vijfde plaats van best bekeken televisieprogramma's van de zondag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Volgens een woordvoerder van Ziggo Sport is het de op 1 na hoogste score voor de sportzender. Alleen de Formule 1-uitzending in Mexico trok in 2017 meer kijkers. Toen zagen 1,5 miljoen Ziggo-klanten via het gratis open kanaal de winnende race van Max Verstappen in de Grote Prijs van Mexico. Uit een analyse van de kijkcijfers blijkt dat er zondag ook nog 203.000 kijkers meekeken via het kanaal Ziggo Sport Select in het betaalpakket. Het aantal kijkers dat meekeek via de app Ziggo Go is nog niet bekend.

Verstappen reed zondag zijn honderdste race in de Formule 1. Het was voor de 22-jarige Limburger de 29e keer dat hij op het erepodium eindigde. Dat er zondag zo veel kijkers afstemden op de Formule 1 komt omdat de race in Austin voor Nederlandse kijkers op primetime werd uitgezonden. Ook de nabeschouwing was in trek met 694.000 kijkers.

Hendriks & Genee

Studio Sport Eredivisie op NPO 1 trok zondag met 2,2 miljoen de meeste kijkers, gevolgd door het NOS Journaal (bijna 1,9 miljoen) en Maestro (bijna 1,5 miljoen). Expeditie Robinson staat met 1.466.000 kijkers op de vierde plaats in de ranglijst van best bekeken tv-programma's.

De start van het nieuwe seizoen van de talkshow Café Hendriks en Genee trok niet meer dan 159.000 kijkers, terwijl er in juni nog 238.000 mensen keken naar de eerste aflevering van de nieuwe Veronica-talkshow.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN