Simone Kleinsma beter, première Hello Dolly! gaat door

door | mrt 8, 12:03 | Kunst en Cultuur

ROTTERDAM (ANP) – De première van de nieuwe Nederlandse versie van de musical Hello Dolly! in Rotterdam gaat door. Hoofdrolspeelster Simone Kleinsma heeft groen licht gekregen om zondagmiddag in het Nieuwe Luxor in Rotterdam de première van de voorstelling te spelen. Dat heeft een woordvoerster van producent MediaLane laten weten. Zaterdag werd een show geannuleerd omdat Kleinsma geïrriteerde stembanden had en zij op advies van de KNO-arts rust moest houden.

De musical Hello, Dolly! gaat over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden. Simone Kleinsma speelt de rol van Dolly Levi; Paul de Leeuw en Jörgen Raymann delen de rol van Horace Vandergelder.

Kleinsma en De Leeuw stonden 28 jaar geleden al eens samen in een musical; toen waren zij gezamenlijk te zien in Les Misérables. Hello Dolly! werd in het seizoen 2005-2006 voor de laatste maal in Nederland opgevoerd, toen met Willeke Alberti in de hoofdrol. De musical was onlangs op Broadway een gigantische hit met Bette Midler in de titelrol.

Hello Dolly! is tot en met januari 2021 in de Nederlandse theaters te zien.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading