Sport en bakkers populair bij tv-kijkers

door | feb 3, 10:02 | Kunst en Cultuur

Televisiekijkend Nederland zat zondag massaal voor de buis voor sport én Heel Holland bakt. Het voetbal, veldrijden, tennis en badminton werden overdag goed bekeken, terwijl de halve finale van het Omroep MAX-programma ‘s avonds verreweg het best bekeken programma bleek met 3,2 miljoen kijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In de vooravond trokken de samenvattingen uit de eredivisie veel belangstelling met ruim 1,9 miljoen kijkers. Aan het einde van de middag hadden al bijna 1,3 miljoen mensen live naar de topper tussen Ajax en PSV gekeken via Fox Sports. De wedstrijd kwam daarmee in de buurt van het kijkcijferrecord van de zender, dat sinds vorig jaar op 1,4 miljoen staat voor het duel Ajax – Feyenoord.

Eurosport deed op de vroege zondagochtend goede zaken met de Australian Open-mannenfinale tussen Novak Djokovic en Dominic Thiem. Het duel trok ruim 403.000 kijkers.

Op primetime bleek RTL 4’s Holland-België het best bekeken alternatief voor Heel Holland bakt. Naar de spelshow keken 599.000 mensen. Op hetzelfde tijdstip hadden 421.000 mensen de tv op SBS6 staan voor Wegmisbruikers en NPO 3 trok met Smeris 358.000 kijkers.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN