Talpa Networks en RTL Nederland willen fuseren

Mediabedrijven RTL Nederland en Talpa Network hebben aan het begin van de avond nabeurs bekendgemaakt dat ze gaan fuseren. De fusie moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt en de Europese Commissie.

RTL-topman Sven Sauvé zal het nieuwe concern gaan leiden en Talpa-oprichter John de Mol zal aandeelhouder en producent van nieuwe formats blijven. De verdeling van de aandelen zal 70 procent voor RTL Nederland en 30 procent voor Talpa zijn. Voorlopig zullen alle zenders van de beide mediabedrijven naast elkaar blijven bestaan.
Onder RTL Nederland vallen op dit moment de zenders RTL 4, RTL 5 en RTL 7 en der streamingdienst Videoland. Talpa bestaat momenteel uit onder meer SBS6, Veronica, Net 5, radio 538 en Sky Radio.

In eerste instantie willen ze met deze samenwerking de streamingdienst Videoland gaan versterken. Ook willen ze hiermee investeren in Nederlandse producties. “We gaan vol inzetten op Nederlandse programma’s, we gaan investeren in journalistiek en in programma’s waar Nederlanders zich echt in herkennen, meer diversiteit dus”, zegt topman Sauvé van het nieuwe bedrijf.

Of er banen op de tocht komen te staan door deze fusie is nog niet bekend. Er werken 800 mensen bij RTL en 1200 bij Talpa in vaste dienst.

Foto: wikipedia