Tom Kabinet komt met leesclub voor e-books

11-06-2015

AMSTERDAM (ANP) - E-bookwebwinkel Tom Kabinet heeft een nieuwe manier gevonden om tweedehands e-books aan de man te brengen. De webwinkel startte donderdag met Toms Leesclub. Mensen die lid worden kunnen gelezen e-books doneren aan de clubcollectie en goedkoop anderen titels aanschaffen.

Tom Kabinet, dat ook nieuwe e-books aanbiedt, zorgde eerder voor beroering met een marktplaats voor de verkoop van tweedehands e-books. Het bedrijf moest die handel eerder dit jaar staken, na tussenkomst van de rechter die was ingeschakeld door het Nederlandse Uitgeversverbond (NUV). Via de site werden namelijk ook veel illegaal gedownloade boeken te koop aangeboden.

Met de leesclub heeft Tom Kabinet grootse plannen. De onderneming verwacht op korte termijn tienduizenden leden aangesloten te hebben. Voor het einde van dit jaar wil Tom Kabinet ook de vleugels uitslaan naar andere Europese landen.

Het NUV neemt het nieuwe initiatief van Tom Kabinet onder de loep. ,,We gaan eerst kijken hoe het precies zit, voordat we ons gaan beraden over eventuele stappen'', zei een woordvoerder van de brancheorganisatie.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden