Veel nieuwe Nederlandse muziek in de Itunes top 30

08-05-2015

In totaal komen er deze week maar liefst vier nieuwe nummers de Itunes top 30 binnen. Alle vier de nummers zijn gemaakt door Nederlandse artiesten. Op nummer 24 komt de girlband TP4Y de Itunes binnen met het nummer La La Love. Deze band werd bekend door de talentenjacht Holland’s Got Talent.

Het nummer Wit Licht van Jeroen van Koningsbrugge zakt deze week maar liefst 13 plekken van 10 naar nummer 23. De Nederlandse zangeres Natalie La Rose komt samen met Jeremith nieuw binnen op nummer 17 met het nummerSomebody. Deze zangeres heeft met dit nummer een dikke hit gescoord in Amerika. Nu is ook Nederland en de rest van de wereld aan de beurt.

Succesvol is en blijft dit duo ook deze week: Mark Ronson & Bruno Mars. Het duo stijgt één plek en komt deze week met Uptown Funk uit op nummer 14. Ook wist voor Jason Derulo. De zanger stijgt met Want To Want Me van 18 naar 13. 

The Common Linnets zijn terug met een nieuw nummer. Het nummer We Don’t Make The Wind Blow komt deze week nieuw binnen op nummer 10. Maar liefst 10 plekken wist voor zangeres Eva Simons. Haar nummer Policeman komt deze week uit op nummer 9.

Dankzij het Bevrijdingsconcert op 5 mei staat Claudia de Breij weer in de Itunes. Haar nummer Mag Ik Dan Bij Jou komt deze week binnen op nummer 8 en staat daarmee nu 27 weken in de Itunes top 30. Tijdens het concert op 5 mei zong Claudia dit nummer live voor onder meer de Koning en de Koningin.

De Cheerleader van Omi houdt het langzaam maar zeker voor gezien. Het nummer zakt deze week twee plekken en komt uit op nummer 6. Kygo & Parson James blijven deze week staan op nummer 5 met het nummer Stole The Show. Het nummer Lean On van Major Lazer & MO & dj Snake zakt één plek en komt uit op nummer 4.

Vorige week stonden Wiz Khalifa & Charlie Puth nog op nummer 2 deze week zakken ze één plek. Het nummer See You Again komt deze week uit op nummer 3. De hoogste nieuwe binnenkomer deze week is voor Jan Smit. Met zijn single Kleine Superster komt de Volendamse zanger nieuw binnen op nummer 2.

Jan Smit is net niet sterk genoeg om de nummer 1 positie in te nemen. Op die plek staat, net als vorige week, Kenny B. Met zijn single Parijs staat de zanger nu al een aantal weken op de hoogste positie in de Itunes top 30.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)