Yvette van Boven wint Het Gouden Kookboek

door | nov 5, 14:11 | Kunst en Cultuur

Yvette van Boven sleept met Home Made Basics Het Gouden Kookboek in de wacht. Deze prijs, die elk jaar uitgereikt wordt voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek, is donderdag aan haar overhandigd, meld Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Home Made Basics, dat Yvette samen met haar man Oof Verschuren dit jaar uitbracht, is volgens deze jury “een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt”. De jury vindt het boek “compleet, met echt heerlijke, frisse, verrassende en maakbare recepten”.

Om tot een winnaar te komen heeft een vakjury verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken op de shortlist bereid. De genomineerden van de prijs, waarvan de uitreiking het begin markeert van de Kookboekenweek, waren dit jaar onder meer Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman, Spicy Chef van Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza en Vis voor beginners van Mirjam van der Rijst en Harold Pereira.

Vorig jaar won Vanja van der Leeden Het Gouden Kookboek voor Indorock. Kookboeken worden steeds populairder mede door de coronacrisis, volgens jurylid Daan van der Valk. “Door de coronacrisis merk je dat er meer tijd, geld en aandacht ontstaat om thuis lekker te koken. Kookboeken brengen de mensen inspiratie juist nu en tijdens de feestdagen, waarbij mensen niets liever willen dan met het gezin een heerlijke maaltijd eten en tijd doorbrengen met elkaar.”

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading