20 maanden gevangenisstraf en TBS met voorwaarden voor ontuchtzaak in Houten

01-05-2015

Houten - Groot was de beroering in Houten toen er in de zomer van 2014 signalen waren van een man die bij het uitlaten van zijn hond in contact kwam met jonge meisjes en ze zou betasten. Het onderzoek van politie leidde in september tot de aanhouding van een 38-jarige man. Vandaag stond deze verdachte voor derechter en hoorde hij een gevangenisstraf tegen zich eisen van 20 maanden. Ook vindt de officier van justitiedat de man behandeld moet worden.

De man wordt er niet alleen van verdacht ontucht te hebben gepleegd met in ieder geval zes meisjes van ongeveer tien jaar oud in de jaren 2013 en 2014, ook zijn op cd’s, dvd’s, usb-sticks en de computer van de man ongeveer duizend filmbestanden aangetroffen met kinderpornografisch materiaal.

De verdachte bekende grotendeels en verklaarde op zitting dat hij zich schaamt voor zijn gevoelens en wil werken aan zichzelf. Deskundigen concluderen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en dat het recidive-risico erg hoog is.

De officier van justitie sprak op zitting: “Dit heeft een grote impact gehad op de meisjes en de ouders die dit is overkomen. De man heeft het vertrouwen en de intimiteit van de meisjes geschaad. Een kind hoort onbezorgd door het leven te gaan.”  De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 20 maanden en TBS met voorwaarden. De voorgestelde voorwaarden bestaan onder meer uit een gebiedsverbod in Houten, een klinische opname voor behandeling, een alcohol- en drugsverbod en verplichte medewerking aan de controle van zijn computer.

De uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland volgt op 13 mei.

Bron: OM