Advies van de kapper: gebruik je stemrecht

08-03-2017

AMSTERDAM (ANP) - Stemmen is een voorrecht, één stem kan het verschil maken en wie niet stemt, mag ook niet klagen over het beleid. Met deze en andere wijsheden gaan kappers door heel Nederland hun klanten de komende week proberen te overtuigen hun stem uit te brengen. Het maakt niet uit wat je stemt, maar dát je stemt, zo laat het Kappersmanifest dat ze hebben opgesteld zich samenvatten.

Initiatiefnemer Laurens van de Vijver, topman van een groot kappersbedrijf, wil met de actie benadrukken dat stemmen ,,wel degelijk uitmaakt''. ,,Er wordt veel over politiek gepraat, maar de misvatting overheerst dat je als burger geen invloed hebt. Dat zorgt ervoor dat steeds minder mensen de weg naar de stembus weten te vinden'', schetst hij.

Zo'n tweehonderd kapsalons doen volgens de organisatoren mee aan de actie. Ze voorzien de spiegels in hun zaak van een sticker met de tekst ,,Ben jij geknipt om te gaan stemmen?'' Zo hebben de kappers een goede aanleiding om tegenover hun klanten over de verkiezingen te beginnen.

Het idee komt uit de VS, waar het campagneteam van oud-president Barack Obama destijds kappers inzette om het gesprek met kiezers aan te gaan.

 © 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN