Alerte feestvierders sluiten inbreker in

18-04-2016

Maassluis - Een 25-jarige man is zondagmiddag aangehouden voor het inbreken in een woning aan de Botter. Hij klom via een dakraam het pand binnen, maar had daarbij geen rekening gehouden met een groep feestvierders. Zij hadden vrij zicht op de actie van de man.

]

Rond half vijf ’s-middags werd de politie gebeld voor een inbraak in een woning. Getuigen zagen namelijk een onbekende man de woning aan de Botter binnen gaan via het dakraam. Daar kwam hij korte tijd later ook weer uit, met een tas in zijn hand.  

De getuigen waren op dat moment een verjaardag aan het vieren en besloten met elkaar de woning en de achtertuinen te omsingelen. De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, probeerde na zijn klimavontuur nog te ontkomen aan de visite, maar kon geen kant op. Toegesnelde agenten konden de man snel arresteren en meenemen naar het politiebureau.

Daar werd de inbreker gefouilleerd en bleek hij weggenomen spullen uit de woning bij zich te hebben. Deze zijn in overleg met justitie aan de eigenaar teruggegeven. De man zit nog vast. 

bron: politie