Atletiektrainer misbruikt 35 jaar lang diverse meisjes

05-01-2019

De afgelopen vijfendertig jaar heeft een atletiektrainer uit Rotterdam ongehinderd verschillende minderjarige meisjes die hij onder zijn hoede had jarenlang misbruikt. De meisjes waren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar en in meerdere gevallen heeft dit zelfs tot zwangerschappen geleid bij de jonge sportsters.

Afgelopen zomer heeft de 58-jarige man, werkzaam bij het Rotterdamse vervoersbedrijf RET, een volledige bekentenis afgelegd bij de tuchtcommissie van het Instituut Sport en Rechtspraak (ISR). Deze bekentenis volgde op een onderzoek van het ISR naar zijn “(zeer) grensoverschrijdende gedrag” sinds 1983.

De man is vervolgens voor het leven geroyeerd als lid van de Atletiekunie, maar die hebben echter geen aangifte gedaan. De directeur van de Atletiekunie Pieke de Zwart geeft aan dat dit aan de slachtoffers is en dat het meeste misbruik inmiddels verjaard zou zijn.

In 2009 maakte de voorzitter van de atletiekvereniging CAV Energie uit Barendrecht al melding van grensoverschrijdend gedrag, zoals intieme aanrakingen en massages, maar de Atletiekunie heeft daar nooit onderzoek naar gedaan. Nu is echter uit onderzoek gebleken dat het misbruikdrama veel grote blijkt te zijn, met walgelijke details over bijvoorbeeld dierenporno.

Door Annelien Bosboom; bron: Telegraaf, foto: pixabay