Bijna duizend kinderen kregen nep-zwemdiploma

21-05-2015

OOSTERHOUT (ANP) - Ruim negenhonderd kinderen uit Oosterhout (Noord-Brabant) hebben een vals zwemdiploma gekregen van zwemschool Juf Angela. Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) werd de afgelopen tijd overspoeld met de nepdiploma’s.

Het gaat om kopieën van echte exemplaren, dus zonder uniek nummer en hologram. De valse diploma's zijn inmiddels ingeruild voor echte, bevestigde een woordvoerster van het NPZ donderdag na berichtgeving in regionale media. ,,Met de kwaliteit van het afzwemmen was namelijk niets mis.''

Normaal gesproken kopen zwemscholen diploma's bij die organisatie in voor 2,55 euro per stuk. De zwemschoolhoudster heeft eerder toegegeven dat ze een ,,domme fout’’ heeft gemaakt door kopieën uit te reiken. Naar eigen zeggen had ze niet genoeg officiële diploma’s en wilde ze kinderen na het afzwemmen niet met lege handen laten staan.

Ouders deden aangifte tegen de zwemschool. Het NPZ, dat de diploma’s uitgeeft, trok de erkenning van Juf Angela vanwege de vervalsingen in. Of de vrouw strafrechtelijk wordt vervolgd, is nog niet bekend.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden