'Bijna helft Belgen voelt zich eenzaam'

05-07-2018

GENT (ANP/BELGA) - Bijna de helft (46 procent) van de Belgen voelt zich eenzaam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek van verzekeraar NN en universiteit UGent over de impact van sociale relaties op het bruto nationaal geluk van de Belgen.

Vooral bij de jongvolwassenen tussen 20 en 34 jaar (54,5 procent) en bij de 35- tot 50-jarigen (53 procent) is eenzaamheid een probleem. De onderzoekers roepen de nationale partijvoorzitters op om van het bestrijden van eenzaamheid en het werken aan kwalitatieve relaties een prioriteit te maken bij de verkiezingen in oktober.

De resultaten komen uit een representatieve steekproef van 1600 Belgen. Volgens de onderzoekers voelen mensen die zich verbinden aan een vereniging of een club, vrijwilligerswerk doen of maandelijks deelnemen aan culturele activiteiten, zich gelukkiger.

,,Investeer in sociale en culturele activiteiten waar mensen kunnen samen komen en moedig vrijwilligerswerk aan", doet gelukseconoom Lieven Annemans een oproep aan de steden en gemeenten.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN