Bios, pretpark en opvang klaar voor staking

08-12-2017

ROTTERDAM (ANP) - Bioscopen passen hun programmering aan, pretparken zetten extra personeel in en bij de kinderopvang worden alle zeilen bijgezet. Dinsdag 12 december is de tweede landelijke staking van de leraren in het basisonderwijs en net als bij de vorige in oktober zoeken ouders naar opvang of uitjes voor hun kinderen.

Bioscoopketen Pathé zet heel fors in op de extra vrije dag van de leerlingen. Normaal vertoont de bioscoop twee kinderfilms per dag, dinsdag ligt dat aantal in grote bioscopen als Rotterdam op twintig.

Bij het Limburgse pretpark Toverland weten ze zeker dat het dinsdag heel druk gaat worden. ,,De vorige keer trok het park twee keer zo veel bezoekers als normaal", laat een woordvoerder van het park in Sevenum weten. Toverland, bekend om de vele achtbanen, heeft alle verloven ingetrokken en extra personeel ingezet om de toeloop aan te kunnen.

Bij Plaswijckpark in Rotterdam rekenen ze ook op extra toeloop. Daarom zijn er in het kleinschalige pretpark workshops en is het overdekte theater open.

Bij kinderopvang Zus en Zo in Lansingerland puzzelt directeur Marian Feenstra al dagen op de bezetting van de tientallen vestigingen in de regio Rotterdam. ,,Alle kinderen die normaal op dinsdag op de opvang zitten kunnen de hele dag bij ons terecht."

Intussen probeert Zus en Zo ook ouders te helpen die hun kroost dinsdag een dag extra in de opvang willen. ,,We zijn nu aan het kijken of we genoeg personeel hebben om dat te faciliteren." Daarnaast is Zus en Zo samen met de gemeente Lansingerland bezig met de organisatie van een sportdag waar kinderen zich voor kunnen inschrijven.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN