Bredanaar lokt agenten met valse vuurwapenmelding

06-06-2016

Breda - De politie heeft zondag 5 juni 2016 omstreeks 17.35 uur op de Dr Struyckenstraat een 47-jarige Bredanaar aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en het doen van een valse melding. De politie gaat er vanuit dat hij zelf anoniem naar de meldkamer heeft gebeld. Hij gaf de voor- en achternaam van een man door die daar rond zou lopen met een doorgeladen vuurwapen. De bedoelde man is een bekende van de politie.

Agenten kregen van de centralist te horen dat zij de zware kogelwerende vesten aan moesten doen. De melder had namelijk gezien dat de man het vuurwapen had doorgeladen.
 

Aanhouding

De dienders zagen de door de melder bedoelde man uit de telefooncel komen. Ze hebben hem aangeroepen dat hij zijn armen moest spreiden en zijn handen moest laten zien. Hierna kreeg hij opdracht om op zijn buik te gaan liggen. De man gaf daar direct gevolg aan. Hierna werd hij gefouilleerd. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. Hij werd geboeid en aangehouden. Aan het bureau werd de melding teruggeluisterd en werd de stem door de politieman herkend als zijnde die van de aangehouden verdachte. Er wordt proces-verbaal tegen de 47-jarige man opgemaakt. Hij ontkent zelf het telefoontje gepleegd te hebben.

Bron: Politie