Crimineel na 40 jr verblijfsvergunning kwijt

17-06-2016

UTRECHT (ANP) - Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft terecht de verblijfsvergunning ingetrokken van een Marokkaanse man die al veertig jaar in Nederland woont maar ongeveer de helft daarvan in de gevangenis doorbracht voor zware misdaden. Dat heeft de rechter vrijdag besloten.

De man kwam op zevenjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. De afgelopen ruim dertig jaar maakte hij zich schuldig aan reeksen zware misdrijven, waaronder straatroof. In totaal bracht hij van zijn veertig jaar in Nederland 19,5 jaar in de cel door.

Nadat hij voor de tweede keer een speciaal voor stelselmatige daders ingestelde maatregel kreeg opgelegd, besloot Dijkhoff om zijn verblijfsvergunning in te trekken. Het besluit werd aan de rechtbank voorgelegd, maar deze stelde de bewindsman in het gelijk.

Inreisverbod

,,Met zijn handelwijze heeft de man de maatschappij veel schade berokkend en heeft hij de slachtoffers van zijn geweldsfeiten leed en angst aangedaan'', zo oordeelde de rechter. ,,Van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving is niets gebleken.''

Dijkhoff legde de man ook een inreisverbod van tien jaar op. Hij zit nu nog in de gevangenis in Nederland.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN