Drukke koningsnacht verloopt rustig

door | apr 27, 06:04

DEN HAAG (ANP) – Het was zondagavond behoorlijk druk in de grote steden tijdens koningsnacht. In Den Haag kwamen naar schatting ongeveer 200.000 mensen af op het Life I Live Festival, zei een woordvoerder van de organisatie.

De organisatoren van het festival laten weer zeer tevreden te zijn over het verloop van de avond. ,,Het was een waanzinnig goede sfeer”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

De politie in Den Haag bevestigt dat het relatief rustig was tijdens het festival. Volgens een politiewoordvoerster zijn ,,tussen de 9 en de 20” mensen aangehouden vanwege kleine vergrijpen, zoals belediging, diefstal of mishandeling. ,,Als we uitkomen op 20, is dat een halvering ten opzichte van vorig jaar.”

Utrecht

Ook op andere plaatsen in Nederland was het druk. In Utrecht werd de Weerdsingel aan het begin van de avond een minuut of twintig afgesloten omdat er te veel mensen waren. ,,Via lichtkranten en Twitter hebben we mensen erop gewezen dat ze beter naar andere plekken konden gaan”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

De woordvoerster schat in dat er ongeveer net zoveel mensen zijn als vorig jaar tijdens koningsnacht. Toen brachten zo’n 100.000 mensen de avond en nacht door in het centrum van Utrecht. De vrijmarkt begon zondag om 18.00 uur. In de stad zijn verder diverse optredens van bandjes en dj’s. In de stad zijn zeker acht mensen aangehouden. ,,Vanwege wat kleine opstootjes in het uitgaansgebied”, stelt een politiewoordvoerster.

In Amsterdam en Rotterdam deden zich voor zover bekend geen grote incidenten voor. ,,Het is eigenlijk een nacht zoals we die wel vaker meemaken”, zei een woordvoerder van de politie in Rotterdam.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community