Eis 14 jaar voor moord op ex-vriend

16-11-2017

ROTTERDAM (ANP) - De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Rotterdam veertien jaar cel geëist tegen een 28-jarige vrouw die wordt verdacht van moord op Jeffrey Macintosh (27) uit Vlaardingen. De man werd op 7 september 2013 gevonden in zijn woning, waar hij met een vuurwapen was omgebracht. De vrouw, Magali M.T., had daarvoor jarenlang een knipperlichtrelatie gehad met het slachtoffer, met wie zij een zoontje had.

In deze relatie kwam vaker geweld voor, waar ook het nog jonge zoontje last van had. Jeffrey deed hiervan in 2012 aangifte tegen de vrouw. De aanklager vindt overtuigend bewezen dat de vrouw haar ex-vriend met voorbedachten rade heeft omgebracht. Zo zou ze het vuurwapen hebben aangeschaft en vooraf en naderhand tegen haar broer hebben gezegd dat zij hem had doodgemaakt. Aanvankelijk werd deze broer verdacht van de moord.

De politie dacht dat hij de schuld in de schoenen van zijn zus probeerde te schuiven. M.T. zelf heeft altijd ontkend, zowel de mishandelingen als de moord. Zij wees juist haar broer als dader aan. Al die tijd waren er onvoldoende aanwijzingen voor haar betrokkenheid en daarom werd haar voorlopige hechtenis in 2013 opgeschort.

Ten tijde van de moord was M.T. psychisch ziek. Ze had zich vrijwillig laten opnemen in een GGZ-instelling. Later werd ze ook nog drie keer opgenomen. Een psychiater concludeerde een ziekelijke psychotische stoornis. Het is echter niet duidelijk of ze destijds toerekeningsvatbaar was. Zelf heeft ze geen ziekte-inzicht en ze vindt medicatie en behandeling onnodig.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN