Gedode verdachte woningoverval 46-jarige man

01-04-2017

ARNHEM (ANP) - De man die donderdag om het leven kwam nadat hij vermoedelijk betrokken was bij een woningoverval in Arnhem, was een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat meldde de politie zaterdag. De politie kon zijn identiteit aanvankelijk niet vaststellen. Het sporenonderzoek in en rond de woning aan de Limburgsingel is zaterdag afgerond.

Na de overval gingen de bewoners, een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man, achter de verdachte aan in een busje van een pizzakoerier dat in de straat stond. Daarbij werd geschoten. Door wie is nog niet bekend. Volgens buurtbewoners reed de man van 34 in een nabijgelegen plantsoentje de vermoedelijke overvaller aan, waardoor die om het leven kwam. De politie onderzoekt of hij inderdaad achter het stuur zat of dat de vrouw reed.

,,Uit verder onderzoek moet bovendien vast komen te staan of deze man ook daadwerkelijk de overvaller was'', aldus de politie zaterdag. ,,Verder wordt nog onderzocht of er meerdere overvallers waren.'' De twee bewoners werden donderdag gearresteerd. Vrijdag is hun voorlopige hechtenis met drie dagen verlengd.

Het onderzoeksteam komt voorlopig niet met verdere details over de zaak. ,,Het gaat hier om een bijzondere zaak. De slachtoffers zijn ook verdachten en dat maakt dat het tijd kost om zorgvuldig de feiten helder te krijgen'', aldus de politie. ,,Uit camerabeelden die rond de overvallen woning zijn gemaakt, blijkt dat er getuigen zijn die nog niet met de politie hebben gesproken.''

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN