Gouda Roze Stad 2018

23-07-2016

AMSTERDAM (ANP) - Gouda organiseert over twee jaar Roze Zaterdag. De organisatie koos voor Gouda om de ervaring die de gemeente heeft met het organiseren van grote evenementen in het centrum. Ook de wil die de stad heeft om Roze Zaterdag aan te wijzen als hét landelijk evenement in Gouda in 2018, speelde mee bij het besluit.

De bekendmaking kwam op Roze Zaterdag, het evenement dat dient als ondersteuning van de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT). ,,Het is fantastisch dat Roze Zaterdag in 2018 in Gouda plaatsvindt'', reageert de Goudse burgemeester Milo Schoenmaker. ,,Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft er veel werk van gemaakt om onze stad op de kaart te zetten en dat is niet onopgemerkt gebleven. Wij gaan er in Gouda een mooi evenement van maken.''

Volgend jaar vindt Roze Zaterdag in Den Bosch en Oss plaats en dit jaar in Amsterdam. In de hoofdstad wordt de dag afgesloten met een avondwandeling om aandacht te vragen voor geweld tegen homo's. De tocht, de zogenoemde Pride Walk, gaat van het Vondelpark naar de Dam. Roze Zaterdag is de opmaat naar EuroPride, een vijftiendaags festival voor LHBT'ers.

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN