Hagenaar maakt met gestolen fiets proefrit naar politiebureau

30-03-2016

Den Haag - Een 35-jarige Hagenaar vond maandag zijn gestolen fiets dezelfde dag nog terug in een advertentie op een veilingwebsite. Nadat de man een afspraak maakte met de verkoper om een proefrit te maken, reed hij met zijn eigen fiets linea recta naar het politiebureau waarna twee verdachten werden aangehouden.

De Hagenaar deed op maandag 28 maart via internet aangifte van de diefstal van zijn fiets en zag dat zijn fiets nog dezelfde dag te koop aangeboden werd op het internet. Na overleg met de politie legde de man contact met de verkoper en maakt een afspraak om op dinsdag 29 maart de fiets te bekijken en een proefrit te maken. Nadat de verkopers inderdaad op het afgesproken tijdstip verschenen op de Grote Markt, ging de Hagenaar een zogenaamde proefrit maken op zijn eigen fiets.
Hij reed direct naar het politiebureau waarna agenten de jongens, die inmiddels een fastfoodrestaurant waren binnengegaan, aanhield op verdenking van de diefstal en heling van de fiets.

De Hagenaar mocht zijn eigen fiets weer mee naar huis nemen, beide verdachten, Hagenaars van 15 en 16 jaar, werden ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn van de aanhouding in kennis gesteld, naar verwachting worden de twee woensdag na verhoor weer heengezonden.

Bron: Politie