Inbrekers aangehouden dankzij alerte burgers

27-02-2017

Sommelsdijk Maassluis - Alerte burgers brachten agenten zondag op het spoor van inbrekers in Maassluis en Sommelsdijk. Het zorgde voor drie aanhoudingen.

Eén van deze verdachten werd op zondagmiddag 26 februari aangehouden na een poging woninginbraak op de Jacob Catsstraat in Maassluis. Een buurtbewoner was alert door eerdere inbraken en pogingen daartoe.  Agenten die ter plaatse kwamen kregen een goed signalement en wisten door een geforceerd raam dat het inderdaad om inbrekers ging.  

In de omgeving werd een onderzoek ingesteld. In de Tuinstraat zagen de agenten op aanwijzing van een burger een man die er vandoor ging toen hij op zijn beurt de agenten in het oog kreeg. De achtervolging ging over schuttingen en door steegjes. Uiteindelijk is één verdachte aangehouden, hij bleek naast inbrekersvoorwerpen diverse kostbare goederen bij zich te hebben. Van dat laatste wordt uitgezocht of het is gestolen.

Sommelsdijk

Ook in Sommelsdijk meldde een alerte burger een woninginbraak op de Stratenweg. De burger zag een auto het erf van de betreffende woning oprijden waar drie mannen uitstapten. Twee van deze mannen probeerden een deur open te breken waarna zij korte tijd in de woning waren. Zij gingen er vandoor in een auto.

De politie zag de auto op de N215 rijden, waarna een achtervolging werd ingezet richting Middelharnis. De maximumsnelheid werd hierbij overschreden en de bestuurder van de vluchtende auto maakte zich ook nog eens schuldig aan spookrijden. Na een botsing met een politievoertuig kwam de auto tot stilstand.

Het trio ging er rennend vandoor en een nieuwe achtervolging ontstond. De mannen doorkruisten een sloot. Één van de politieagenten kreeg een lift van een passerende automobilisten en liet zich ‘afzetten’ aan de Rotteburgerseweg. In een tuin aan de Vermeerstraat trof hij één van de verdachten met natte kleding aan, die kon worden aangehouden. De tweede verdachte kon in de nabije omgeving door een andere politie-eenheid met behulp van burgers worden aangehouden. Naar de identiteit van de derde dader loopt een onderzoek.

De drie inbrekers uit Maassluis en Sommelsdijk zitten nog vast. 

Bron: Politie; foto: ANP