Kinderen aangehouden voor reeks mishandelingen

24-06-2015

Helmond - De politie hield woensdagochtend rond 7.30 uur vijf kinderen uit Helmond aan. Het gaat om een meisje en drie jongens van 11 jaar en een jongen van 14. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een reeks van zeker dertien mishandelingen in hun woonplaats.

Van 15 april tot en met 16 juni werden in de wijken Dierdonk en Helmond-Noord meerdere kinderen mishandeld. Ze werden voornamelijk overdag belaagd door een groep leeftijdsgenoten. Hoewel de kinderen niet ernstig gewond raakten, maakten de mishandelingen diepe indruk. Sommige kinderen zagen uit angst voor represailles af van het doen van aangifte. In totaal werd 11 keer aangifte gedaan bij de politie.

Andere feiten

Uit het onderzoek kwamen de nu aangehouden kinderen naar voren als verdachte. Dezelfde groep wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een fiets en een winkeldiefstal. Het vijftal werd aangehouden in hun woningen.

Hulpverlening

Gezien de strafbare feiten en de leeftijd van de verdachten kijkt de politie in goed overleg met onder meer het Openbaar Ministerie en de gemeente naar een passende oplossing. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet strafbaar. Daarom wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor hulpverlening. De slachtoffers zijn vandaag over de aanhoudingen geïnformeerd.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk