Lunch in het donker voor singles 18 november

05-11-2018

Tegenwoordig begint het (online) daten steeds meer op een vleeskeuring te lijken. Neem de applicatie Tinder, waarbij men met één vinger op de smartphone mensen wegsleept wanneer de aangeboden foto’s niet aanstaan. Het is tijd voor een nieuwe manier van daten. 

Wat als uiterlijk er even niet meer toe doet? Deze bijzondere lunch maakt het mogelijk om door middel van het gebruik van zintuigen die je in eerste instantie niet gebruikt, mensen te leren kennen. Je komt tegenover iemand te zitten en leert diegene eerst kennen door middel van een gesprek. Je hebt even geen idee hoe deze persoon eruit ziet. Daar kom je pas later achter als het licht aangaat en je (eventueel) de persoon op kunt zoeken met wie jij een match denkt te hebben. 

Op initiatief van Joyce Boerkoel van Relatiebemiddeling IndiviDuo is het idee ontstaan van Lunch in the Dark. “Een eerste date is al avontuurlijk an sich, maar het donker maakt het extra boeiend”, aldus Joyce. “Bij een normale speeddate heb je maar een paar minuten de tijd om kennis te maken. Deze tijdsdruk ervaar je niet tijdens deze lunch waarbij ook gewisseld wordt van tafelgenoten. Je hebt genoeg gesprekstof over de smaken en texturen van de gerechtjes, want van te voren weet je niet wat geserveerd wordt.”

Voor deze activiteit zijn we op 18 november te gast bij Boerderijcafé Mausel in Noordbroek. Zij maken alles zelf en werken zoveel mogelijk met verse, streek- en biologische producten. Daarnaast halen ze ook diverse gewassen en kruiden uit eigen moestuin. Met vegetariërs en allergieën houdt de kok rekening indien dit bij het aanmelden aangegeven is.

Bij binnenkomst om 12 uur worden de single mannen en vrouwen in aparte ruimtes ontvangen met thee en koffie in de boerderij uit 1863. Een half uur later wordt iedereen de volstrekt donkere eetzaal ingeleid. Tussen de gangen door wordt van plaats gewisseld waardoor de deelnemers met anderen kennismaken. Pas na de lunch gaan de lichten aan en krijgt men te zien wat ze gegeten hebben en met wie ze hebben gepraat.

IndiviDuo organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor singles in Drenthe, Groningen en Friesland. Singles ontmoeten zo andere singles op een ongedwongen manier. Eerst lid worden van IndiviDuo is niet nodig. Kosten voor deze activiteit inclusief 5-gangenlunch en alle drankjes zijn € 42. Aanmelden kan tot en met woensdag 14 november via www.individuo.nl/activiteiten of via 06-28663962. 

Bron: Individuo