Maatschappelijke Diensttijd op meer plekken voor meer jongeren

door | nov 13, 21:11 | Maatschappelijk

De maatschappelijke diensttijd (MDT) krijgt er 50 nieuwe projecten bij en wordt daarmee voor nog meer jongeren beschikbaar. De projecten komen ook in gebieden waar nog geen of weinig MDT-plekken waren. Zo wordt het netwerk van MDT-projecten steeds fijnmaziger en het volgen van een maatschappelijke diensttijd voor jongeren laagdrempeliger. Met de nieuwe projecten die zijn gehonoreerd door ZonMw komen er zo’n 22.000 plekken voor jongeren bij.

Jongeren kunnen MDT doen in hun eigen omgeving
Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: “Met een MDT kunnen jongeren hun talenten ontdekken en zich ontwikkelen, mensen ontmoeten die ze normaal niet zouden tegenkomen en tegelijkertijd onze samenleving een beetje beter en mooier kunnen maken. Het is dus heel mooi dat door deze 50 nieuwe projecten meer jongeren de mogelijkheid krijgen om hun MDT te doen in hun eigen omgeving.”

De nieuwe projecten
Wie weten beter welke projecten aansluiten bij jongeren dan jongeren zelf? Daarom heeft het zogenoemde jongerenpanel een belangrijke stem in welk project gehonoreerd wordt. De nieuwe projecten sluiten goed aan bij hun interesses en wensen, en zijn ook heel divers. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld op een sportieve manier een bijdrage leveren voor hun wijk, of ze kunnen zich inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland.

Bron: Rijksoverheid; foto: ANP