Marc van Mil beste docent van Nederland

01-04-2017

UTRECHT (ANP) - Marc van Mil (Universiteit Utrecht) is uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2017. Er waren vijf topdocenten van hogescholen en universiteiten genomineerd. De winnaar krijgt een beurs van 15.000 euro. Van Mil ontving de prijs zaterdag uit handen van demissionair minister Jet Bussemaker (Onderwijs).

De wedstrijd is een initiatief van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Bij zijn uitverkiezing was ,,het bewustzijn dat Van Mil zijn studenten leert over de impact van hun vak uiteindelijk doorslaggevend'', laat het ISO weten.

Marc van Mil is docent, onderwijsinnovator en onderzoeker aan de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2013 op het proefschrift 'learning and teaching the molecular basis of life'.

De jury, bestaande uit studenten en vakprofessionals, keek bij de wedstrijd vooral naar professionalisering, innovatie, didactiek en passie. Van Mil is een moderne docent, aldus het rapport van de jury die bestaat uit studenten en vakprofessionals. ,,Niet alleen maakt hij gebruik van nieuwe, interactieve onderwijsmethodieken, ook verbindt hij deze aan een heldere rolopvatting over de docent.''

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN