Mark de J. voelt zich oneerlijk behandeld

06-06-2017

UTRECHT (ANP ) - Mark de J. (30), moordverdachte in de zaak Koen Everink, heeft dinsdag op een pro-formazitting flinke kritiek geuit op het politieonderzoek. Volgens hem krijgt hij geen eerlijke kans en heeft de politie grote fouten gemaakt. Hij wilde toelichten waarom zijn vorige advocaat Pieter Hoogendam de verdediging neerlegde. De rechtbank greep echter in, omdat het niet de bedoeling is dat hij een pleidooi zou houden.

Inmiddels heeft De J. een nieuwe raadsman, Bob Kaarls. Hierdoor loopt de zaak flinke vertraging op. ,,Ik ben ook slachtoffer", aldus De J. Binnen drie maanden wordt er weer een voorlopige zitting gepland. Kaarls heeft tijd nodig om het 'uiterst omvangrijke en complexe dossier' te lezen. ,,Ik heb veel, maar heel veel ook nog niet gelezen."

Het OM verdenkt de voormalig tenniscoach van Robin Haase ervan Everink vorig jaar maart te hebben gedood. Volgens het OM wijst alles in zijn richting. De J. was vorig jaar maart als laatste bij Everink’s kapitale villa in Bilthoven, diens bloed is in zijn auto gevonden en hij had een forse schuld bij de zakenman.

Eerder legde zijn voorganger Pieter Hoogendam de verdediging neer na afwijzing van een verzoek tot aanvullend DNA-onderzoek. Hij vond dat hij zijn werk niet meer goed kon uitvoeren. Volgens De J. wordt er in zijn zaak beknibbeld op de centen.

Ook Kaarls begon over de sporen van een onbekende derde persoon die zijn gevonden op een handdoek en in de auto van zijn cliënt. ,,Onderzoek naar deze sporen kan cruciaal zijn voor de onderbouwing van het verhaal van De J." De rechtbank wil graag door. ,,Wij waren klaar voor het requisitoir."

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN